Oppustelig kajak – sådan finder du den rette

Oppustelig kajak – sådan finder du den rette
5 (100%) 8 votes

For at bestemme, hvordan man vælger en oppustelig kajak, skal du først finde ud af, hvordan du vil bruge det mest, så du kan indsnævre din liste til de mest egnede modeller.

Her er en praktisk oppustelig kajak købs guide til at komme i gang:

1. Det første du skal vide når du vælger en oppustelig kajak er, at der er to designs: Sit-in Kajak (SIK) og Sit-on-Top Kajak (SOT).

En SIK er den traditionelle type, hvor du sidder inde i et cockpit. Nogle modeller er selvbærende, med huller placeret strategisk på det hævede gulv for at tillade vandet at løbe ud, mens andre modeller ikke har “bailing” (det vil sige at du skal skåle vandet selv).

SOT’er har et meget lavt cockpit, der har scuppers til at få vandet ud. En oppustelig kajak er et foretrukket valg blandt mange lystfiskere, der vil have en robust kajak med alsidighed til, at nå de fiskesteder som ligger længere væk og være i stand til at stå op for at kaste og se ud over vandet. Hvis du ikke har tænkt dig, at bruge kajak til at padle rundt, men bare have en til at “komme til fisken”, er SOT den, der skal vælge.

2. Kajak-stilarter omfatter whitewater, hav-touring og rekreative kajakker. Hver type har forskellige egenskaber som længde, bredde, funktioner/muligheder og måske et aftageligt ror, som alle er en del af skrogdesignet, der påvirker kajakens hastighed og manøvredygtighed. De fleste SIK’ere er designet til, at udføre bedre på en type vand, så det er vigtigt at vide, hvilken type kajak du vil bruge mest af tiden, før du går videre til næste trin for at bestemme, hvordan du vælger en oppustelig kajak.

Her kan du læse ALT du skal vide om en oppustelig kajak

Her kan du finde og købe oppustelige kajakker i top-klasse

3. At gå med en single eller en 2’er-kajak vil være afgørende for længden af ​​den kajak, der vil fungere bedst for dig. Længere personer, der ønsker at medbringe deres hund eller ekstra udstyr, vil være mere komfortable med en rummelig 2’er-kajak (som nemt konverteres til en single). En 2’er-kajak kan være flere meter lang og være ret bred for ultra stabilitet og masser af plads til at pakke udstyr. Du vil måske ikke kun købe en kajak til to personer, fordi du vil huske på “den sjove faktor”.

4. Kajakker kan have enten en flad bund eller en V-bund. Sidstnævnte vil tilbyde mere fart på vandet end en flad bundkajak (en profil, der ofte forveksles med en oppustelig kano).

5. Hvad angår stoffet, kan SIK’ere være lavet af hypalon, men de fleste vil være lavet af forstærket PVC materiale. Dette er meget praktisk og ikke den samme som den billige uforstærkede vinyl, der bruges i poollegetøj og poolflåder. PVC’en, der anvendes på kajakker, er højteknologisk og har fremragende modstandsdygtighed mod slid og rivning.

6. Skroghastighed er en kombination af alt ovenfor – særlig længde, skrogprofil, last, bredde og tilstedeværelsen af ​​en flad eller V-bund. Hvis du skal være på fladt vand, skal du ikke vælge en oppustelig kajak, der er designet til white water, da den vil reagere som en langsom pram ude på åbent vand. Når du har padlet en kajak i kilometervis og timevis, og dine arme er trætte, ville du ønske, at du havde været mere opmærksom på det påtænkte design og skroghastighed.

Det kan komme ned til prisen

I sidste ende, hvordan du vælger en oppustelig kajak vil afhænge meget af dit budget. Få den bedste kvalitet, du har råd til, og sørg for at kontrollere garantien samt tilbehør eller tilbehør, der kan være en del af pakkens pris – inklusive en pumpe, opbevaringstaske, taske, lårremme (white water-modeller ), aftagelig ror eller en pagaj. Køb kvalitet og få mest muligt ud af din SIK eller SOK, som kan den holde i 10 år eller mere med passende pleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *